Jakość
Zakład Lumiko Sp z o.o. postawił sobie za główny cel bezpieczne produkowanie artykułów mleczarskich najwyższej jakości. Wdrożyliśmy i ciągle doskonalimy system zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy FSSC 22000 tj. ISO 22000 wraz ze specyfikacją techniczną ISO/TS 22002-1 oraz dodatkowymi wymaganiami FSSC, na całym zakładzie oraz System Zarządzania Środowiskiem wg normy PN-EN ISO 14001, na dziale kotłowni.
Naszym celem jest:
- Umocnienie wizerunku firmy, jako wiarygodnego partnera handlowego, poprzez stałe doskonalenie wytwarzanych wyrobów.
- Terminowe dostarczanie klientom bezpiecznych i smacznych produktów, odpowiadających ich oczekiwaniom oraz ciągłej poprawie ich jakości.
- Zrozumienie i przewidywanie oczekiwań naszych Klientów.
Założony cel osiągamy poprzez:
- podnoszenie kwalifikacji i wiedzy personelu mającego wpływ na jakość oraz bezpieczeństwo zdrowotne wytwarzanych wyrobów, poprzez systematyczne szkolenia
- stałe unowocześnianie i udoskonalanie zasobów infrastruktury i technologii produkcji,
- pozyskiwanie surowców bezpiecznych poprzez rzetelną kwalifikację i ocenę dostawców,
- wykluczenie stosowania surowców modyfikowanych genetycznie,
- budowanie mocnej pozycji na rynku w relacjach z dostawcami i klientami
- pełne zaangażowanie wszystkich pracowników w efektywne stosowanie wdrożonych Systemów Zarządzania Bezpieczeństwa Żywności FSSC oraz ciągłe ich doskonalenie,
- etyczne postepowanie w firmie
- stałą kontrolę parametrów jakościowych wyrobów.
- troskę o ochronę środowiska i bezpieczeństwo pracy poprzez wprowadzanie odpowiednich systemów
- komunikację wewnętrzną i zewnętrzną, mającą na celu wymianę informacji o zagrożeniach dla bezpieczeństwa produktów w łańcuchu żywnościowym
Za bezpieczeństwo i jakość naszych wyrobów odpowiadają WSZYSCY PRACOWNICY FIRMY, którzy mają zakomunikowaną i stosują niniejszą politykę bezpieczeństwa żywności.