Masło Ekstra Blok 83%

Masło to naturalny produkt o zawartości 82% tłuszczu, bez chemicznych dodatków i konserwantów. Zawiera tłuszcz mleczny cechujący się przyjemnym, mlecznym smakiem i zapachem. Występują w nim naturalne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, głównie A, D i E oraz karotenoidy. Masło w blokach jest głównie wykorzystywane w produkcji przemysłowej: cukiernictwie i piekarnictwie.

opak. jedn.

25kg

opak. zbiorcze

1szt.

ilość na palecie

1000kg

ilość op. zb. na palecie

40szt.

ilość op. zb. na warstwie

8szt.

Lumiko

Lumiko Sp. z o.o. łączy w sobie dynamikę
rozwoju, siłę spokoju i naturę.
Wywodzimy się z Łukowa - małej miejscowości w województwie lubelskim, gdzie w 2005 roku powstało
prywatne przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją i handlem artykułami mleczarskimi.
W Łukowie z siłą spokoju powstają naturalne produkty najwyższej jakości, które trafiają do milionów ludzi w Polsce i Europie.
Jakość
Wdrożyliśmy zintegrowany system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, który obejmuje następujące procesy: zakupy, przyjęcie surowców i opakowań, magazynowanie surowców i opakowań, produkcja, magazynowanie wyrobów gotowych, dystrybucja, kontrola jakości, nadzór nad dokumentami i zapisami, działania korygujące i zapobiegawcze, audyt wewnętrzny, badania satysfakcji klienta, zapewnienie zasobów, przegląd zarządzania, oraz planowanie jakości.
Doświadczenie
Działamy na rynku od ponad 12 lat. Wśród naszych klientów znajdują się największe branżowe przedsiębiorstwa z Polski i z zagranicy: Makro, Tesco, Eurocash, Intrmarche, Real. Nasze masła i mixy obecne są na półkach większości sieci handlowych na terenie kraju.
Bezpieczeństwo
Wprowadzony System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000:2005, System FSSC 22000:2012 oraz ścisłe przestrzeganie zasad HACCP stanowią główne instrumenty polityki firmy, które pozwalają nam na utrzymanie wysokich standardów jakości wszystkich procesów.
Certyfikaty
Potwierdzeniem naszych starań są uzyskane
przez nas certyfikaty:
  • FSSC 22000 -  oparty na normie ISO 2200 niezależny system certyfikacji łańcucha żywnościowego. Podstawą FSSC 22000 są wymagania normy ISO 22000:2005, wymagania specyfikacji ISO/TS 22002-1:2009 oraz wytyczne FSSC.
  • ISO 22 000 - międzynarodowy system zarządzania bezpieczeństwem, zawierający w sobie HACCP i ISO 9001.