Osełka Masła 3/4 tł.

Osełka 3/4 to naturalny produkt o zawartości 60% tłuszczu. Zawiera tłuszcz mleczny cechujący się przyjemnym, mlecznym smakiem i zapachem. Występują w nim naturalne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, głównie A, D i E oraz karotenoidy. Osełka 3/4 ma obniżoną zawartość tłuszczu, dzięki czemu ma mniej kalorii. Przeznaczona do smarowania pieczywa - ze względu na swoją kruchość, należy wyjąć z lodówki 15 minut przed spożyciem. Przez zwiększoną zawartość wody nie nadaje się do smażenia i pieczenia.

opak. jedn.

300

opak. zbiorcze

24szt.

ilość na palecie

360kg

ilość op. zb. na palecie

50szt.

ilość op. zb. na warstwie

9szt.

Lumiko

Lumiko Sp. z o.o. łączy w sobie dynamikę
rozwoju, siłę spokoju i naturę.
Wywodzimy się z Łukowa - małej miejscowości w województwie lubelskim, gdzie w 2005 roku powstało
prywatne przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją i handlem artykułami mleczarskimi.
W Łukowie z siłą spokoju powstają naturalne produkty najwyższej jakości, które trafiają do milionów ludzi w Polsce i Europie.
Jakość
Zakład Lumiko Sp z o.o. postawił sobie za główny cel bezpieczne produkowanie artykułów mleczarskich najwyższej jakości. Wdrożyliśmy i ciągle doskonalimy system zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy FSSC 22000 tj. ISO 22000 wraz ze specyfikacją techniczną ISO/TS 22002-1 oraz dodatkowymi wymaganiami FSSC, na całym zakładzie oraz System Zarządzania Środowiskiem wg normy PN-EN ISO 14001, na dziale kotłowni. Naszym celem jest m.in. umocnienie wizerunku firmy, jako wiarygodnego partnera handlowego, poprzez stałe doskonalenie wytwarzanych wyrobów. Ważne jest dla nas terminowe dostarczanie klientom bezpiecznych i smacznych produktów, odpowiadających ich oczekiwaniom oraz ciągłej poprawie ich jakości.

Dowiedz się więcej
Środowisko
Ochrona środowiska naturalnego jest dla Lumiko sp. z o.o. w Łukowie ważnym aspektem prowadzonej działalności gospodarczej. Integralną częścią zakładu jest kotłownia objęta Systemem Zarządzania Środowiskowego. Podstawową jej działalnością jest produkcja i dostarczanie pary na potrzeby produkcji środków spożywczych oraz ogrzewanie zakładu, przygotowania ciepłej wody użytkowej oraz podgrzewanie środków myjących. Priorytetem kotłowni jest zapewnienie ciągłości dostaw pary w ilości pokrywającej zapotrzebowanie zakładu produkcyjnego przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska naturalnego.

Dowiedz się więcej
Doświadczenie
Jako Spółka z o.o. działamy na rynku od 2005 roku. Wśród naszych klientów znajdują się największe branżowe przedsiębiorstwa z Polski i z Europy, m.in. Makro, Eurocash, Auchan, Kaufland, Biedronka i inne. Nasze masła i mixy obecne są na półkach większości sieci handlowych na terenie kraju.
Bezpieczeństwo
Wprowadzony System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000:2005, System FSSC 22000:2012 oraz ścisłe przestrzeganie zasad HACCP stanowią główne instrumenty polityki firmy, które pozwalają nam na utrzymanie wysokich standardów jakości wszystkich procesów.
Certyfikaty
Potwierdzeniem naszych starań są uzyskane
przez nas certyfikaty:
  • FSSC 22000 -  oparty na normie ISO 22000, niezależny system certyfikacji łańcucha żywnościowego. Podstawą FSSC 22000 są wymagania normy ISO 22000:2018, wymagania specyfikacji ISO/TS 22002-1:2009 oraz wytycznych FSSC
  • ISO 22000 – międzynarodowy system zarządzania bezpieczeństwem żywności, zawierający w sobie wymagania systemu HACCP i ISO 9001.