Kiełbaski wędzone z kaszy i boczku

Składniki:

720 g kaszy gryczanej,
1,5 l wody,
150 g boczku pieczonego,
150 g słoniny,
3 wędzone skórki z boczku,
2 cebule,
2 łyżeczki Lumiko Masła Extra 83%,
sól,
naturalne osłonki na kiełbasy.

Kiełbaski wędzone z kaszy i boczku

Składniki:

720 g kaszy gryczanej,
1,5 l wody,
150 g boczku pieczonego,
150 g słoniny,
3 wędzone skórki z boczku,
2 cebule,
2 łyżeczki Lumiko Masła Extra 83%,
sól,
naturalne osłonki na kiełbasy.
Przygotowanie:

Kaszę podsmażamy na maśle. Do wrzącej wody dodajemy sól i wędzone skórki z boczku. Wsypujemy kaszę i gotujemy do zagęszczenia. Do ugotowanej kaszy dodajemy cebulkę podsmażoną na słoninie i boczku, dodajemy zmielone skórki wędzone. Doprawiamy całość do smaku. Napełniamy osłonki, wędzimy godzinę w olszynowym dymie.

W przepisie użyto:

Masło Ekstra z Łukowa 83%