Zawijas nasutowski

Składniki:

300 g mąki pszennej,
3 ziemniaki,
1 jajko,
cebula,
kilka łyżek ciepłej wody,
sól,
olej.

Zawijas nasutowski

Składniki:

300 g mąki pszennej,
3 ziemniaki,
1 jajko,
cebula,
kilka łyżek ciepłej wody,
sól,
olej.
Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z wodą i jajkiem. Ziemniaki obieramy, trzemy na tarce o dużych otworach. Cebulę obieramy, siekamy, smażymy na łyżce oleju, po chwili dodajemy ziemniaki i chwilę jeszcze smażymy. Ciasto rozwałkowujemy, kroimy w kwadraty, układamy ziemniaczany farsz i kleimy w koperty. Gotujemy 10 minut w osolonej wodzie z olejem. Podajemy ze śmietaną lub skwarkami z boczku.