Składniki:
720 g kaszy gryczanej, |
1,5 l wody, |
150 g boczku pieczonego, |
150 g słoniny, |
3 wędzone skórki z boczku, |
2 cebule, |
2 łyżeczki Lumiko Masła Extra 83%, |
sól, |
naturalne osłonki na kiełbasy. |
Kiełbaski wędzone z kaszy i boczku
Składniki:
720 g kaszy gryczanej, |
1,5 l wody, |
150 g boczku pieczonego, |
150 g słoniny, |
3 wędzone skórki z boczku, |
2 cebule, |
2 łyżeczki Lumiko Masła Extra 83%, |
sól, |
naturalne osłonki na kiełbasy. |
Przygotowanie:
Kaszę podsmażamy na maśle. Do wrzącej wody dodajemy sól i wędzone skórki z boczku. Wsypujemy kaszę i gotujemy do zagęszczenia. Do ugotowanej kaszy dodajemy cebulkę podsmażoną na słoninie i boczku, dodajemy zmielone skórki wędzone. Doprawiamy całość do smaku. Napełniamy osłonki, wędzimy godzinę w olszynowym dymie.