Chrust drobiowy

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka,
250 ml mleka,
1 jajko,
130 g mąki pszennej,
sól, pieprz, papryka,
olej do smażenia.

Chrust drobiowy

Składniki:

2 podwójne piersi z kurczaka,
250 ml mleka,
1 jajko,
130 g mąki pszennej,
sól, pieprz, papryka,
olej do smażenia.
Przygotowanie:

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w plastry wzdłuż dłuższego boku. Nacinamy na środku, tak samo jak w przypadku robienia faworków. Mięso przyprawiamy. Jajka i mąkę dokładnie mieszamy ze szczyptą soli do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Każdy pasek kurczaka moczymy w cieście, wywijamy je na kształt faworków i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po obu stronach.