
Składniki:
| 2 podwójne piersi z kurczaka, |
| 250 ml mleka, |
| 1 jajko, |
| 130 g mąki pszennej, |
| sól, pieprz, papryka, |
| olej do smażenia. |
Chrust drobiowy
Składniki:
| 2 podwójne piersi z kurczaka, |
| 250 ml mleka, |
| 1 jajko, |
| 130 g mąki pszennej, |
| sól, pieprz, papryka, |
| olej do smażenia. |
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w plastry wzdłuż dłuższego boku. Nacinamy na środku, tak samo jak w przypadku robienia faworków. Mięso przyprawiamy. Jajka i mąkę dokładnie mieszamy ze szczyptą soli do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Każdy pasek kurczaka moczymy w cieście, wywijamy je na kształt faworków i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor po obu stronach.