Przygotowanie:
Farsz
Z kurczaka, włoszczyzny i przypraw gotujemy rosół. Ostudzone mięso mielimy następnie w maszynce wraz z warzywami, czosnkiem, cebulą i namoczoną w mleku bułką. Do przygotowanego w ten sposób farszu dodajemy przyprawy i jajko. Powinien on przypominać delikatne mięso na pasztet.
Ciasto
Przygotowujemy ciasto drożdżowe. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy jajka i masło. W mleku rozpuszczamy drożdże i dodajemy do reszty. Zagniatamy ciasto, odstawiamy pod ściereczkę na 40 minut. Po upływie tego czasu ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy tworząc prostokąty. Na każdy z nich nakładamy wcześniej przygotowany farsz. Zwijamy i wkładamy do foremek. Odstawiamy na 15 minut. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około 40 minut.