Masło Lactic Blok

Masło laktyczne w blokach to naturalny produkt bez chemicznych dodatków i konserwantów, wyprodukowane metodą NIZO (ukwaszanie ziarna masła) poprzez dodatek naturalnego kwasu mlekowego. Zawiera 83% tłuszczu. Posiada charakterystyczny lekko kwaśny, lekko cierpki posmak. Występują w nim naturalne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, głównie A, D i E oraz karotenoidy. Masło laktyczne w blokach jest wykorzystywane w produkcji przemysłowej do cukiernictwa, piekarnictwa itp.

opak. jedn.

25kg

opak. zbiorcze

1szt.

ilość na palecie

1000kg

ilość op. zb. na palecie

40szt.

ilość op. zb. na warstwie

8szt.

Lumiko

Lumiko Sp. z o.o. łączy w sobie dynamikę
rozwoju, siłę spokoju i naturę.
Wywodzimy się z Łukowa - małej miejscowości w województwie lubelskim, gdzie w 2005 roku powstało
prywatne przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją i handlem artykułami mleczarskimi.
W Łukowie z siłą spokoju powstają naturalne produkty najwyższej jakości, które trafiają do milionów ludzi w Polsce i Europie.
Jakość
Wdrożyliśmy zintegrowany system zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, który obejmuje następujące procesy: zakupy, przyjęcie surowców i opakowań, magazynowanie surowców i opakowań, produkcja, magazynowanie wyrobów gotowych, dystrybucja, kontrola jakości, nadzór nad dokumentami i zapisami, działania korygujące i zapobiegawcze, audyt wewnętrzny, badania satysfakcji klienta, zapewnienie zasobów, przegląd zarządzania, oraz planowanie jakości.
Doświadczenie
Działamy na rynku od ponad 12 lat. Wśród naszych klientów znajdują się największe branżowe przedsiębiorstwa z Polski i z zagranicy: Makro, Tesco, Eurocash, Intrmarche, Real. Nasze masła i mixy obecne są na półkach większości sieci handlowych na terenie kraju.
Bezpieczeństwo
Wprowadzony System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000:2005, System FSSC 22000:2012 oraz ścisłe przestrzeganie zasad HACCP stanowią główne instrumenty polityki firmy, które pozwalają nam na utrzymanie wysokich standardów jakości wszystkich procesów.
Certyfikaty
Potwierdzeniem naszych starań są uzyskane
przez nas certyfikaty:
  • FSSC 22000 -  oparty na normie ISO 2200 niezależny system certyfikacji łańcucha żywnościowego. Podstawą FSSC 22000 są wymagania normy ISO 22000:2005, wymagania specyfikacji ISO/TS 22002-1:2009 oraz wytyczne FSSC.
  • ISO 22 000 - międzynarodowy system zarządzania bezpieczeństwem, zawierający w sobie HACCP i ISO 9001.