Masło Ekstra bez laktozy 83%

Masło Ekstra bez laktozy to produkt o zawartości 83% tłuszczu, cechujący się przyjemnym, mlecznym smakiem i zapachem. Specjalny proces produkcyjny pozwala na rozłożenie laktozy, jednocześnie nie wpływając na właściwości produktu. Masło ekstra bez laktozy, zawiera enzym laktaza, dzięki któremu zawarty w mleku cukier mlekowy rozkłada się na dwa cukry proste: galaktozę i glukozę. Występują w nim naturalne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, głównie A, D i E oraz karotenoidy.

opak. jedn.

200g

opak. zbiorcze

30szt.

ilość na palecie

594kg

ilość op. zb. na palecie

99szt.

ilość op. zb. na warstwie

9 szt.

Lumiko

Lumiko Sp. z o.o. łączy w sobie dynamikę
rozwoju, siłę spokoju i naturę.
Wywodzimy się z Łukowa - małej miejscowości w województwie lubelskim, gdzie w 2005 roku powstało
prywatne przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją i handlem artykułami mleczarskimi.
W Łukowie z siłą spokoju powstają naturalne produkty najwyższej jakości, które trafiają do milionów ludzi w Polsce i Europie.
Jakość
Lumiko to firma, która zawsze stawia na jakość i bezpieczeństwo swoich produktów mleczarskich. Nasz zakład jest wyposażony w najnowsze technologie, co pozwala nam na produkcję produktów najwyższej jakości, z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa. Dzięki ciągłemu doskonaleniu naszych procesów produkcyjnych, wprowadziliśmy systemy zarządzania bezpieczeństwem zgodne z normą FSSC 22000, tj. ISO 22000, międzynarodowym standardem IFS Food, a także specyfikacją techniczną ISO/TS 22002-1, wraz z dodatkowymi wymaganiami FSSC. Naszym kluczowym celem jest stałe doskonalenie wytwarzanych artykułów mleczarskich, aby dostarczać klientom bezpieczne i smaczne produkty, które spełniają ich oczekiwania. Nasze wyroby są doceniane przez tych, którzy poszukują najwyższej jakości i my zawsze staramy się sprostać ich wymaganiom.
Środowisko
Ochrona środowiska to dla Lumiko sp. z o.o. w Łukowie priorytetowa kwestia. Ochrona środowiska to dla Lumiko sp. z o.o. w Łukowie priorytetowa kwestia. Jesteśmy świadomi wpływu naszej działalności na środowisko i dlatego integralną częścią naszego zakładu jest kotłownia objęta Systemem Zarządzania Środowiskowego zgodnym z normą ISO 14001. Kotłownia produkuje parę, która jest wykorzystywana do produkcji środków spożywczych, ogrzewania zakładu, przygotowywania ciepłej wody użytkowej oraz podgrzewania środków myjących. Naszym priorytetem jest zapewnienie ciągłości dostaw pary w ilości pokrywającej zapotrzebowanie zakładu produkcyjnego przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska naturalnego.
Doświadczenie
Jako Spółka z o.o. działamy na rynku od 2005 roku. Wśród naszych klientów znajdują się największe branżowe przedsiębiorstwa z Polski i z Europy, m.in. Makro, Eurocash, Auchan, Kaufland, Biedronka i inne. Nasze masła i mixy obecne są na półkach większości sieci handlowych na terenie kraju.
Bezpieczeństwo
Jako firma dbająca o jakość i bezpieczeństwo żywności, stosujemy systemy zarządzania oparte na HACCP, które pozwalają nam utrzymać wysokie standardy jakości wszystkich procesów. Już na etapie pozyskiwania surowców do produkcji kładziemy duży nacisk na jakość i bezpieczeństwo produktów. Dzięki temu nasze produkty są bezpieczne i cieszą się olbrzymim zainteresowaniem ze strony konsumentów.
Strategia
podatkowa

Informacja o realizowanej strategii podatkowej

Strategia 2022
Strategia 2021
Strategia 2020
Certyfikaty
Potwierdzeniem naszych starań są uzyskane
przez nas certyfikaty:
  • IFS Food to standard audytowania dostawców/wytwórców dla Handlowców Detalicznych i Hurtowych produktów spożywczych. Służy przede wszystkim celom ujednolicenia kontroli bezpieczeństwa żywności oraz poziomu jakości producentów.
  • Certyfikat Kosher: potwierdza, że nasze produkty, takie jak masło i maślanka w proszku, są wyprodukowane zgodnie z wiarą żydowską.
  • Certyfikat Halal: potwierdza, że nasze masło jest zgodne z wymaganiami islamu dotyczącymi produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji wyrobów.
  • ISO 14001: międzynarodowy standard dotyczący systemu zarządzania środowiskowego, który pomaga ograniczać negatywny wpływ na środowisko i poprawiać efektywność ekologiczną.