Masło Lactic Blok

Masło laktyczne w blokach to naturalny produkt bez chemicznych dodatków i konserwantów, wyprodukowane metodą NIZO (ukwaszanie ziarna masła) poprzez dodatek naturalnego kwasu mlekowego. Zawiera 83% tłuszczu. Posiada charakterystyczny lekko kwaśny, lekko cierpki posmak. Występują w nim naturalne witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, głównie A, D i E oraz karotenoidy. Masło laktyczne w blokach jest wykorzystywane w produkcji przemysłowej do cukiernictwa, piekarnictwa itp.

opak. jedn.

25kg

opak. zbiorcze

1szt.

ilość na palecie

1000kg

ilość op. zb. na palecie

40szt.

ilość op. zb. na warstwie

8szt.

Lumiko

Lumiko Sp. z o.o. łączy w sobie dynamikę
rozwoju, siłę spokoju i naturę.
Wywodzimy się z Łukowa - małej miejscowości w województwie lubelskim, gdzie w 2005 roku powstało
prywatne przedsiębiorstwo zajmujące się produkcją i handlem artykułami mleczarskimi.
W Łukowie z siłą spokoju powstają naturalne produkty najwyższej jakości, które trafiają do milionów ludzi w Polsce i Europie.
Jakość
Lumiko to firma, która zawsze stawia na jakość i bezpieczeństwo swoich produktów mleczarskich. Nasz zakład jest wyposażony w najnowsze technologie, co pozwala nam na produkcję produktów najwyższej jakości, z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa. Dzięki ciągłemu doskonaleniu naszych procesów produkcyjnych, wprowadziliśmy systemy zarządzania bezpieczeństwem zgodne z normą FSSC 22000, tj. ISO 22000, międzynarodowym standardem IFS Food, a także specyfikacją techniczną ISO/TS 22002-1, wraz z dodatkowymi wymaganiami FSSC. Naszym kluczowym celem jest stałe doskonalenie wytwarzanych artykułów mleczarskich, aby dostarczać klientom bezpieczne i smaczne produkty, które spełniają ich oczekiwania. Nasze wyroby są doceniane przez tych, którzy poszukują najwyższej jakości i my zawsze staramy się sprostać ich wymaganiom.
Środowisko
Ochrona środowiska to dla Lumiko sp. z o.o. w Łukowie priorytetowa kwestia. Ochrona środowiska to dla Lumiko sp. z o.o. w Łukowie priorytetowa kwestia. Jesteśmy świadomi wpływu naszej działalności na środowisko i dlatego integralną częścią naszego zakładu jest kotłownia objęta Systemem Zarządzania Środowiskowego zgodnym z normą ISO 14001. Kotłownia produkuje parę, która jest wykorzystywana do produkcji środków spożywczych, ogrzewania zakładu, przygotowywania ciepłej wody użytkowej oraz podgrzewania środków myjących. Naszym priorytetem jest zapewnienie ciągłości dostaw pary w ilości pokrywającej zapotrzebowanie zakładu produkcyjnego przy jednoczesnym poszanowaniu środowiska naturalnego.
Doświadczenie
Jako Spółka z o.o. działamy na rynku od 2005 roku. Wśród naszych klientów znajdują się największe branżowe przedsiębiorstwa z Polski i z Europy, m.in. Makro, Eurocash, Auchan, Kaufland, Biedronka i inne. Nasze masła i mixy obecne są na półkach większości sieci handlowych na terenie kraju.
Bezpieczeństwo
Jako firma dbająca o jakość i bezpieczeństwo żywności, stosujemy systemy zarządzania oparte na HACCP, które pozwalają nam utrzymać wysokie standardy jakości wszystkich procesów. Już na etapie pozyskiwania surowców do produkcji kładziemy duży nacisk na jakość i bezpieczeństwo produktów. Dzięki temu nasze produkty są bezpieczne i cieszą się olbrzymim zainteresowaniem ze strony konsumentów.
Strategia
podatkowa

Informacja o realizowanej strategii podatkowej

Strategia 2022
Strategia 2021
Strategia 2020
Certyfikaty
Potwierdzeniem naszych starań są uzyskane
przez nas certyfikaty:
  • IFS Food to standard audytowania dostawców/wytwórców dla Handlowców Detalicznych i Hurtowych produktów spożywczych. Służy przede wszystkim celom ujednolicenia kontroli bezpieczeństwa żywności oraz poziomu jakości producentów.
  • Certyfikat Kosher: potwierdza, że nasze produkty, takie jak masło i maślanka w proszku, są wyprodukowane zgodnie z wiarą żydowską.
  • Certyfikat Halal: potwierdza, że nasze masło jest zgodne z wymaganiami islamu dotyczącymi produkcji, pakowania, przechowywania i dystrybucji wyrobów.
  • ISO 14001: międzynarodowy standard dotyczący systemu zarządzania środowiskowego, który pomaga ograniczać negatywny wpływ na środowisko i poprawiać efektywność ekologiczną.